Paul Bongcaras


Adres

NULL

Leven en werk

NULL

Brieven

Filippijnen – 22 september 2017

Ik heb je op de hoogte willen houden van wat er gebeurd is de laatste maanden. Vorige maand, zijn er 3 paren in 1 ceremonie (3 in 1) getrouwd, drie van onze "recollecnic deelnemers" zijn een echtpaar geworden.
We hebben onze diensten uitgebreid naar de vluchtelingen van de oorlog in Marawi City. We hebben medische en andere diensten met behulp van recollec gegeven. Evenzo was het ook een 3 broers in 1 missie (3 in 1, met een medisch dokter, één advocaat en mezelf). 
We waren zeer dankbaar voor de velen die ons met gebed en beste wensen hebben gesteund. We waren veilig, heel blij en dankbaar om met gezinnen en individuen in nood samen te zijn.
Vorige zaterdag hadden we nog een 'recollecnic' - 50 armste van de schoolkinderen waren in samenwerking met nog eens 45 beter begoede schoolkinderen van een nabijgelegen privéschool. Het was een geweldige en onvergetelijke ervaring voor ons.
Nogmaals, heel erg bedankt voor ons doorlopende partnerschap met De Brug.

Correspondent: Kris Van Thillo


Filippijnen – 31 augustus 2016

Hartelijke vredesgroeten in het midden van de dagelijkse moorden gerelateerd aan drugs in Cebu, Filippijnen en de nabij gelegen steden. Veel druggebruikers en herstellende verslaafden hebben zich aangesloten bij onze vele activiteiten in de geest van een "recollecnic" (mengsel van picknick, herinnering en waardenvorming) en 12 stappen (AA) naar herstel.
Nogmaals, heeft uw bijdrage van Euro 1,444.90 of P75,568.27 enorm geholpen om onze reis te vervolgen met de armen en gemarginaliseerden, de kinderen, gezinnen en ouderen die wonen op de straat, die betrokken zijn bij prostitutie, de druggebruikers en herstellende verslaafden, de slachtoffers van mensenhandel, mensen die leven met HIV en AIDS, de aaseters en in het bijzonder de mensen die op de vuilnisbelt wonen, de gevangenen, de armste van de arme studenten in het basis-, secundair, hoger niveau en anderen. Zij zijn onze gewaardeerde partners in de ontwikkeling en de deelnemers in onze "recollecnics." Hehe, zonder hen zijn we werkloos!
We hielden onze outreachactiviteiten meestal `s nachts in de buurt van verslaving en prostitutie. We zijn gezegend met geëngageerde vrijwilligers die eens druggebruikers, mensen in de prostitutie, pooiers waren enz. . Een van hun grote bijdragen is hun getuigenis als mondige afgestudeerden van de "University of Life." Ze zijn zeer effectief omdat ze vanuit hun hart delen in de taal van jongeren in gevaar. Hehe, ik kan jong van hart zijn, zelfs op de leeftijd van 70, maar ik kan mijn witte en het ontbreken van haar niet verbergen.
Voor onze "recollecnic activiteiten", vanaf 31 januari tem 1 augustus 2016 hebben we P81,417.94 besteed voor de bediening, voedsel, transport en andere kosten. Nogmaals, ik dank u zeer voor onze voortdurende samenwerking. Moge God ons allemaal echt goed zegenen!

Correspondent: Kris Van Thillo


Filippijnen – 2 oktober 2015

VRIENDEN van de armen en gemarginaliseerden
Recollecnic 2015
Deze mid-jaar activiteiten omvatten een reeks van trainingen op geweldloze communicatie voor de 40 personeelsleden van de gevangenis, 100 kinderen in conflict met de wet en 40 leraren, maatschappelijk werkers en outreach vrijwilligers. Alle werden gedaan in de geest van "recollecnic" (mengsel van herinneren en plezier in een picknick). Ik was blij om hun bereidheid om te veranderen wat veranderd kan worden en om te accepteren wat niet kon worden veranderd, in relatie met collega's, de armen en gemarginaliseerden, te horen.
Een andere zaak was een overnachting met 20 afgestudeerden van ons revalidatiecentrum voor prostituees en slachtoffers van vrouwenhandel, Op een ander moment, werd een soortgelijke activiteit gedaan met 22 afgestudeerden van onze nazorg programma, ook voor de slachtoffers en geprostitueerde vrouwen. We hadden veel plezier, het gevoel blij en dankbaar voor God en met elkaar, met tranen van goede herinneringen.
In een ander "recollecnic," de deelnemers waren 30 ervaringsgerichte voorstanders (herstellende drugsverslaafden, personen die in de prostitutie zitten, straat bewoners, etc.) en outreach vrijwilligers, oud en nieuw. Ik was de bevoorrechte teamleider van de hands-on 's nachts outreach. Ik was blij en dankbaar toen ik hun vele positieve ervaringen voor, tijdens en na de nachtelijke wandeling kon aanhoren.
Andere gelukkige gebeurtenis was de beurs van ons SVD missie huis met alle juni jarigen en feestvierders, hun vrienden, mensen die leven met hiv en collega straathoekwerkers, oud en nieuw. We zijn begonnen met ons geloof te delen en een gebed, gevolgd door het zingen, dansen, spelen, eten, vrolijk maken en nog veel meer, een therapie voor de 50 van ons.
Beste Kris en vrienden van De Brug: Ik ben erg blij en dankbaar van onze samenwerking en onze voortdurende reis met de armen en gemarginaliseerden, velen van hen die ik heb ontmoet sinds hun kindertijd. Duizend maal dank aan jullie allen en mijn lied voor jou is "Dank u God voor het geven van ons aan u, dank u God voor het geven van ons aan hen, dank u God voor het geven van onszelf."
Br. Paulino "Paul" Bongcaras, SVD

Correspondent: Kris Van Thillo


Filippijnen – 2 oktober 2015

VRIENDEN van de armen en gemarginaliseerden
Recollecnic 2015
Deze midjaar activiteiten inciuded een reeks van trainingen op geweldloze communicatie voor de 40 personeelsleden van de gevangenis, 100 kinderen in conflict met de wet en 40 leraren, maatschappelijk werkers en outreach vrijwilligers. Alle werden gedaan in de geest van "recollecnic" (mengsel van herinneren en plezier in een picknick). Ik was blij om hun bereidheid om te veranderen wat veranderd kan worden en om te accepteren wat niet kon worden veranderd, in relatie met collega's, de armen en gemarginaliseerden horen.
Een andere zaak was een overnachting met 20 afgestudeerden van ons revalidatiecentrum voor prostituees en slachtoffers van vrouwenhandel, Op een ander moment, werd een soortgelijke activiteit gedaan met 22 afgestudeerden van onze nazorg programma, ook voor de slachtoffers en geprostitueerde vrouwen.We hadden veel plezier, het gevoel blij en dankbaar voor God en met elkaar, met tranen van goede herinneringen.
In een ander "recollecnic," de deelnemers waren 30 ervaringsgerichte voorstanders (herstellende drugsverslaafden, personen die in de prostitutie zitten, straat bewoners, etc.) en outreach vrijwilligers, oud en nieuw. Ik was de bevoorrechte teamleider van de hands-on 's nachts outreach. Ik was blij en dankbaar toen ik hun vele positieve ervaringen voor, tijdens en na de nachtelijke wandeling kon aanhoren.
Andere gelukkige gebeurtenis was de beurs van ons SVD missie huis met alle juni jarigen en feestvierders, hun vrienden, mensen die leven met hiv en collega straathoekwerkers, oud en nieuw. We zijn begonnen met ons geloof te delen en een gebed, gevolgd door het zingen, dansen, spelen, eten, vrolijk maken en nog veel meer, een therapie voor de 50 van ons.
Beste Kris en vrienden van De Brug: Ik ben erg blij en dankbaar van onze samenwerking en onze voortdurende reis met de armen en gemarginaliseerden, velen van hen die ik heb ontmoet sinds hun kindertijd. Duizend maal dank aan jullie allen en mijn lied voor jou is "Dank u God voor het geven van ons aan u, dank u God voor het geven van ons aan hen, dank u God voor het geven van onzelf."
Br. Paulino "Paul" Bongcaras, SVD

Correspondent: Kris Van Thillo


Filippijnen – december 2014

In dit rapport wil ik graag volgende 2 gerelateerde projecten benadrukken samen met onze "recollecnic" activiteiten en die verband houden met de slachtoffers van de aardbeving en super tyfoon Haiyan of Yolanda, twee van de ergste rampen die de Filipijnen getroffen in 2013.
 
Onze deelname aan het beantwoorden van de oproepen voor de overlevenden in de recente rampen, toegevoegd aan de lijst van bezorgdheid, voor de Vrienden van de armen en de gemarginaliseerde, een low-profile vrijwilligers beweging voor de kinderen, gezinnen en ouderen welke leven op straat; bewoners van stortplaatsen; slachtoffers van mensenhandel; prostituees en kinderen; personen die leven met hiv en aids; drugsgebruikers; gevangenen en anderen in nood. 
Dit alles werd mogelijk gemaakt omdat we samen werken met de Ervaringsgerichte Outreach advocaten (de herstellende drugsverslaafden, personen in de prostitutie, en nabestaanden bij mensensmokkel) en met andere vrijwilligers, zoals mijn leerlingen, Soda, werknemers en andere professionals.Ik herinner dat deze beweging begon in de vroege jaren 70, start van een persoonlijke apostolaat en creatie met deze visie: "De wereld is voor alle mensen." We kregen steun voor onze Founding Generation. 
Ik citeer enkele uitspraken: 
"Als zij het kunnen doen, dan wij ook" (Bro Bernard.). 
"Als de doelen duidelijk zijn, zullen de middelen wel komen" (Fr. Arnold).
"De enige taal dat elke persoon begrijpt, is de taal van de liefde" (Fr. Freinade-metz).
De reis met vrijwilligers en met de mensen die getroffen zijn door de rampen:
Ik persoonlijk zag toe hoe vrachtwagenladingen met hulpgoederen verdeeld werden door NGO's, FBO, GO's, andere organisaties en betrokken vrijwilligers. De toestand riep op tot dringende maatregelen met weinig of geen tijd om te luisteren naar de nood van de mensen. Maar onze belangrijkste focus was om de volgende woorden om te zetten in daden – “Samen op tocht, creatief luisteren en therapie”
 dat was het initiëren en faciliteren van psychosociale, recreatieve, debriefing en therapeutische activiteiten.
 
Er was dit bijzondere geval toen we meerdere oudere "recollecnic" deelnemers vroegen: "Wat heb je nog nodig buiten de vele hulpgoederen?” Velen antwoorden:" Tuba " (kokos wijn) of Syoktong (lichte alcohol van de dorpvolkeren)." 
Er waren veel mensen die hun ervaringen deelden over de almachtige God, de God van alle mensen, rijk of arm. Enkele andere zeiden: "Een tyfoon is beter dan een aardbeving." Maar bij de nabezoeken, dezelfde mensen zeiden gekscherend: "Geen van de twee is beter dan de andere."
Camasa, gelegen op een twee uur durende tocht met de boot van het vasteland van Cebu, wordt bewoond door ongeveer 500 gezinnen. Drie dagen na Yolanda, was ik toevallig medegezel van Duitse artsen en hun personeel op een medische missie. Ik bracht met mij mijn Ukelele (een miniversie van een gitaar en traditioneel instrument); liederen en dansen was voor de kinderen de beste therapie "muziektherapie" dit maakte onze missie ook lichter.

Echter, toen we terug in Cebu City aankwamen, werd mijn aandacht getrokken door de honderden evacués uit Leyte en Samar provincies, vooral uit Tacloban City en de nabijgelegen steden. Ons team van ervaringsgerichte advocaat vrijwilligers, mijn leerlingen, broeders SVDs, maatschappelijk werkers en andere professionals boden hen meer tijd om hun verhalen te vertellen van de ramp, vooral degenen die in de leefden "Stad van Tenten", een groot gebied voorzien van tenten om hen tijdelijk te huisvesten. Verder hebben we gereageerd op hun smeekbeden, leverden we hen gebruiksvoorwerpen voor het koken en keuken materialen, stoelen, tafels, parasols, en speelgoed voor de kinderen. Op hun verzoek, deden we een "Wekelijkse Recoliecnics" Ik vond het zo ongelooflijk hoe een eenvoudig actie lied deze mensen samen kon brengen.High quality the best and most fashionable replica rolexcopy watches online of the replica watches store. Het lied bracht hen vreugde en het besef dat er een machtige God of Opperwezen voor alle mensen is, of ze nu rijk of arm zijn.
Ik geloof dat onze "met de voeten op de grond recollecnic" aanpak, de aandacht trok en vele mensen aanraakte en hun diensten aan te boden. Ik ben elke keer bedroefd als ik te weten kom dat vrienden, die het slachtoffer zijn van prostitutie en mensenhandel zijn, als laatste hulp krijgen, of helemaal niet geholpen worden! 
In dit verband, deden we bijna elke avond de outreach acties in het prostitutie milieu.
 
Zij verlangen naar liefde en zorg vanuit hun eigen familie, de gemeenschap en de overheid. Ze zijn sterk aangewezen op de noodzaak van goed leiderschap en eenheid in hun barangay (buurt).
Dank je wel voor onze voortdurende samenwerking. 
God zegene ons allen!

Correspondent: Kris Van Thillo


Filippijnen – 8 december 2013

Totale donatie van De Brug in 2013: 1.450 Euro
De Totale uitgaven voor de twaalf 12 " Recollecnic Activiteiten" van 1 april - 30 september 2013 was P63.036,91.
Hiervan werd er P39.882,88 werd besteed aan levensmiddelen voor ongeveer 300 deelnemers.
P13.868,12 voor het transport.
P9.285,91 voor de organisatiekosten.
Alleen P50.429,52 viel ten laste van De Brug.
Het resterend bedrag werd betaald uit lokale bronnen.
Het saldo zal worden afgerond in december 2013.
Nogmaals, ik dank u zeer voor onze voortdurende samenwerking.
Goed om weten is dat zes van onze vrijwilligers, ervaringsgerichte medewerkers zijn uitgenodigd door NVC (Geweldloze Communicatie Leadership Team) om deel te nemen aan twee weken NVC seminar in Rupholding, Duitsland in oktober 2014.
Educatieve bezoeken aan het HIV museum zijn toegevoegd aan onze " recollecnic programma voor straatkinderen” en dit door de personen die leven met HIVAIDS, dit zijn de andere ervaringsgerichte medewerkers en degenen die leven in hoge riskeerde situaties.
De getuigenissen van de herstellende commerciële sekswerkers, drugsgebruikers enz. blijven de harten en geesten aanraken van duizenden studenten, docenten, de overheid, de kerkwerknemers, GO's, NGO's, fBO enz..
Meer mensen hebben nu meer menselijke en niet- voor oordelende meningen tov. van de armen.
De regering en leiders van verschillende religieuze strekkingen zijn meer partners geworden in het aanpakken van de behoeften van de personen met HIVAIDS enz..
Veel studenten hebben zelfs vrijwillig deelgenomen aan de recollecnic activiteiten voor gevangenen. Dit programma heeft een grote bijdrage geleverd in het aanpakken van de samenwerkingen die nodig zijn met de armen en gemarginaliseerde bevolkingsgroepen, de outreach vrijwilligers enz..
" Salamat po at maraming Salamat po sa uulitin. " ( Bedankt en alvast heel erg bedankt voor de volgende zegeningen. )

Correspondent: Kris Van Thillo

Filippijnen – 15 september 2012

Een van de hoogtepunten in dit rapport zijn de getuigenissen van 27-30 augustus door de personen die leven met hiv (PLHIV) en die de harten en geesten van de 900 personen van de overheid, kerkelijke werkers, geestelijken en religieuzen veranderen.
Veel van hen zijn "recollecnic" gangers en hun aanwezigheid heeft ertoe bijgedragen dat de sfeer van de dag meer humane, persoonsgerichte en meer op de eigen goedheid gericht was.
Een van de krachtigste deelnemers was een dame, die ik voor het eerst ontmoette al dansend in een bikini bar op de leeftijd van 14 jaar en wie een slachtoffer van mensenhandel is. Er waren nog andere deelnemers als zij!
Door hen, geloof ik dat het samenzijn met de armen en gemarginaliseerden
volkeren in het bijzonder heeft versterkt, de kerk en de overheids werknemers en de maatschappij in het algemeen.
8 september jl. heeft eveneens ons team een 400-tal studenten en docenten van de Universiteit van San Carlos kunnen bereiken. Wij zijn ook van plan om op 22 september in dezelfde universiteit bijeen te komen. Wij verwachten ongeveer 800 studenten en docenten die naar deze bijeenkomst komen.
Het is in dit verband dat ik u zeer dankbaar ben, lieve vrienden van De Brug.
Hier is de lijst van uitgaven van 1 juli-15 september 2012:
Donatie van De Brug op 05 maart 2012 83,765.25 Pesos
Tussentijdse Balans 52,712.57 Pesos
Min de kosten:
Voedsel / maaltijden -24,140.70 Pesos
Transport / Fare -8.400,00Pesos
Organiseren Kosten -5.350,00 Pesos
Totaal uitgaven -37,890.70 Pesos
Min de lokale giften: +7,000.00 Pesos
Totaal Kosten ten laste van De Brug -30,890.70 Pesos
Balans 21,821.87 Pesos
Br. Paulino "Paul" Bongcaras, SVD

Correspondent: Kris Van Thillo

Filippijnen – 18 maart 2012

Twee van de hoogtepunten in het vorige kwartaal waren de kerstactiviteiten op 3 december vorig jaar voor de vrouwelijke gevangenen en hun dierbaren in Cebu City Female Dormitory, en op 17 december voor de straatkinderen aan de Universiteit van San Carlos. Ik schat dat er 500 of meer vrouwen en kinderen deelnamen aan deze gebeurtenissen. De leiding werd gedeeld met de "recollecnic opgeleide" deelnemers. Een interessante ontwikkeling is het toenemend aantal vrijwilligers uit verschillende religieuze tradities, zelfs mensen uit andere landen, een van hen uit België. Ze was blij toen ik aangekondigde hoe dankbaar we zijn in onze samenwerking met De Brug.
Een ander interessant evenement was op 4 december, de "Internationale Aids Dag" in Cebu. De mensen die leven met hiv en aids speelde de rol van "Ervaringsgericht advocaten, de opvoeders van de Dag." Samen met hen, deelden we de ervaringen met de studenten aan de Universiteit van San Carlos, de straat bewoners en enz. Heb ik je verteld dat van de 300 sekswerkers en injecterende druggebruikers die getest werden dit jaar, er 159 positieven zijn? Met onze schatting van 10.000 SWS en ID's in Cebu, meer dan 5.000 van hen zijn met HIV - AIDS. Dit aantal omvat niet de andere studenten, mensen uit verschillende beroepen enz. .
Nogmaals, met oprechte dankbaarheid danken wij u voor onze voortdurende samenwerking.
Hier is de lijst van uitgaven van 1 oktober-31 december 2011:
Donatie van De Brug … (Euro 1,494.90, 15 april, 2011) 92,612.25
Begin balans 30,871.35 Pese
Min de kosten:
Eten / Maaltijden P 40,125.15
Transport / Fare 12,394.30
Het organiseren van kosten 8,325.25
Totaal 60,844.70
Minder andere donaties: 29,973.35 Pesos
De totale lasten voor rekening van De Brug 30,871.35
Eindsaldo 00,00
Maraming Salamat po sa uulitin (Dank u wel voor de volgende zegeningen.)

Correspondent: Kris Van Thillo

Filippijnen – 30 september 2011

Gefeliciteerd met uw 35e verjaardag! Dank u God voor het geven van De Brug!
Ik schrijf met gemengde gevoelens, want komende zondag, 2 oktober zal 1 maand oude baby, van een moeder met hiv en aids, worden gedoopt. Afgelopen maandag, is er een bijzonder kind, met een verstandelijke beperking, gestorven en hij zal op zondag worden begraven. Zij en veel van hun vrienden en relaties zijn de ontvangers van onze diensten.
Een van de hoogtepunten van dit kwartaal was de 3 september activiteit, waaraan 180 arme en hoge risico kinderen hebben deelgenomen, sommigen van hen wonen in de straten, zijn drugsgebruikers, sekswerkers, enz. Onderwijs over verschillende waardes werd geleerd aan de kinderen via spelletjes en met de hulp van vrijwillige studenten van verschillende scholen. Een groot deel van de uitgaven werden geschonken door Junior Chamber International.
5 september was het feest in de vrouwengevangenis van Cebu City. De deelnemers aan onze wekelijkse "recollecnics" hadden een grote bijdrage in het succes van deze viering, sommigen van hen waren in de leidinggevende posities. Wat goed is om weten, is dat deze gevangenis een paar keer uitgeroepen is tot nummer een in de Filippijnen vanwege de vele diensten, waaronder onze aanwezigheid met de steun van De Brug.
Een andere mooie ontwikkeling is de “coming out” van de personen die leven met HIV en AIDS (PLHA) als "getuigen"
Nogmaals, heel veel dank voor onze voortdurende samenwerking.
Maraming salamat po sa uulitin (Hartelijke dank voor jullie zegen en hulp.)

Correspondent: Kris Van Thillo

Filippijnen - 26 september 2010

Ik schrijf om te informeren dat uw schenking van Euro 1.525 werd omgewisseld in Filippijnse Peso 88,658.75 op 8 Juli, 2010.
Sinds 20 Juli, 2010, hebben wij tien „recollecnics." gehad. Een andere activiteit wordt hopelijk gepland voor 25 armes en uitgesloten deelnemers, deze komende Zondag. Ik wens dat De Brug met ons kon zijn in sommige van onze activiteiten, zij het met de vrouw of de kindslachtoffers, gevangenen, straatkinderen en enz.!
Heb ik u verteld dat het aantal personen die met HIV/AIDS in Cebu leven enorm is gestegen? De verschillende manieren van HIV besmeting zijn hun gewaagd gedrag van het delen van naalden, druggebruik en seksueel contact (voor Cebu, in deze orde). Het is in dit verband dat wij vooral met de spuitende druggebruikers (IDUs) en de commerciële "sexarbeiders" (CSWs) elke eerste en derde vrijdagavond van de maand een activiteit hebben.
"Maraming salamat po sa uulitin". (Dank u zeer voor de zegen.)
Hier vermeld zijn de uitgaven die door De Brug werden betaald:

Overzicht – 1 Januari – 19 September , 2010
Gift De Brug (Euro 1525) ………………………… P 88,658.75
Uitgaven: 19 Maart, 2010 ………………………… 30,475.60
19 Juli, 2010 ………………………… 31,575.30
19 September , 2010 …………….. 26,607.85
Totaal ……………………….. 88,658.75 88,658.75

Correspondent: Kris Van Thillo

Filippijnen – 19 juni 2010

Dank u zeer voor het „evaluatieformulier 2010“ die u vroeg genoeg stuurde om het jaar 2011 voor te bereiden. Wegens de lage wisselkoers heb ik beslist om een andere maand te wachten alvorens ik uw schenking van Euro 1525 naar Filippijnse Peso om te zetten.
Wij hebben elf „recollecnics“ met inbegrip van één nachtelijk programma, van 20 Maart, 19 2010-juni, 2010 georganiseerd. De deelnemers waren ongeveer 275 vrouwen, mannen en kinderen, de prostituees, de straat- en hoge risico kinderen en de vrouwelijke gevangenen. In vele activiteiten, werkten de ervaringsverdedigers/sociale assitenten (vrouwen en kinderenslachtoffers van prostitutie, drugs en enz.) met mij samen.
Één van de hoogtepunten van dit rapport is de participatie van onze twee sociale assistenten in de uitwisseling van ervaringen en programma’s in Manila en waaraan de overheid, niet-gouvernementele en burgerlijke clubs hebben deelgenomen. De deelnemers kwamen vanuit heel de Filippijnen en het klonk alsof onze afgevaardigden de meest toegejuichte sprekers waren. Ik hoorde alleen maar goede rapporten van de organisatoren.
Hier vermeld zijn de uitgaven die door De Brug, vanaf 1 Januari tot 19 Maart, 2010 werden betaald:
Schenking van De Brug 1.525,00 Euro
Uitgaven:
Voedsel/Maaltijd 21,525.30 P
Vervoer/Vervoerprijs 6,300.00 P
Organiseert Kosten 3,750.00 p
Totaal 31,575.30 p
Maraming salamat po sa uulitin (Hartelijke dank voor uw hulp)

Correspondent: Kris Van Thillo

Filippijnen - 29 december

Zalige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar aan Kris, vrienden van De Brug.
Na 19 November hebben wij de Kerstfeesten gehad met de gevangen, straatkinderen en daklozen.
Wat ons heel blij maakt is de deelname van vele studenten, gewone werkende mensen enz…
Wederom Hartelijke dank voor jullie blijvende steun!

Correspondente: Kris Van Thillo

Filippijnen - 18 november 2009

De Groeten aan u allen voor Kerstmis en Nieuwjaar!
Sinds 20 September hebben we 6 therapeutische programma's gehad. De recentste „recollecnic" (mengsel van picknick en herinnering) werden bijgewoond door 150 straat- en hoge risico kinderen. Uitzonderlijk en interessant, 8 studenten van de Universiteit van San Carlos hebben zich aangemeld om aan de activiteiten deel te nemen. De kinderen kregen rijst, kleren en andere giften, enz. mee naar huis. Zij hadden veel pret, spelletjes en psycho-geestelijke input. Ik zie dit als een zeer goede en opwindende ontwikkeling, een reden om te vieren! Dank u voor uw voortdurende steun.
Het Kerstfeest zal er ook snel zijn met ongeveer 200 slachtoffers en de overlevenden van de mensenhandel, prostitutie en ook kinderen tijdens onze „recollecnic" activiteiten.
Een andere feest zal door ongeveer 500 straat- en hoge risico kinderen bijgewoond worden, plus ongeveer 100 oude daklozen. Wat zeer rend is, is de aanwezigheid van de jonge (in opleiding zijnde) opvoeders, onze gewaardeerde partners in dit project voor de arme en gemarginaliseerde bevolkingsgroep. Wij hopen om meer waardevollere giften aan onze vrienden in gevangenis te kunnen geven.

Uigaven van 20 September tot 19 November, 2009 (Eindrapport):
Gift P100,547.72
Begin saldo P7,707.31
Min: Uitgaven
Eten P10,859.78
Transport P4,270.00
Onkosten P 3,975.00
TOTAAL P19,104.78
Meer uitgaven (P11,397.47)
Plus: Ontvangen cash giften P11,397.47
Eind Balans 0

Maraming salamat po at sa uulitin! (Hartelijke dank voor uw steun)

Correspondent: Kris Van Thillo