Arlene J. Tinsay


Brieven

Filippijnen – 28 juni 2010

Een nieuw schooljaar is begonnen. De medewerkers van Welcome Home Malaybalay hebben deze voorbije zomer (maart-april) gebarentaal cursussen georganiseerd voor professionelen, studenten en kinderen. We hebben 18 inschrijvingen gehad van wie 2 hebben zich aangeboden als vrijwillige leerkracht assistenten dit schooljaar.
De medewerkers zijn ook vertrokken naar 25 gehuchten van deze provincie om nieuwe dove kinderen te zoeken die speciaal onderwijs willen volgen.
Inschrijving vond plaats op 16 juni. We hebben dit jaar 3 oude studenten die verder gaan studeren in niveau 2. Van de zoektocht hebben we 6 nieuwe leerlingen tussen 6 en 12 jaar. Ze hebben gekozen voor in het internaat te verblijven.
We hebben 4 a 6 oude leerlingen die nu naar het openbare lagere school gaan maar die nog in het internaat willen verblijven. Dit wil zeggen een totaal van 15 kinderen die hier logeren.
90% van de ouders van de leerlingen zijn niet in staat om in het inschrijvingsgeld voor het school en internaat te betalen. Nog eens dank voor jullie hulp in onze voedsel project.

Correspondente: Marisa Tinsay

Filippijnen - 21 december 2009

Kerstgroeten uit Malaybalay, Bukidnon!
We willen De Brug van harte bedanken voor opnieuw de " Feeding Program" van onze school te steunen in 2010.
Tijdens het knutselen in de klas hebben de kinderen veel mooie wenskaarten kunnen maken en deze hebben we verkocht in de stad ten voordele van onze school. Op 14 december hebben we een kerstfeestje georganiseerd samen met ouders, vrienden en trouwe sponsors. Voor deze gelegenheid hebben dan de ouders gerechten klaargemaakt. Hun kinderen hebben ook genoten van de talrijke cadeaus die ze hebben gekregen.
De kerstvakantie is begonnen en we vieren deze dagen met veel vreugde. Veel dank voor de samenwerking.
Welcome Home Foundation-Malaybalay, Bukidnon

Correspondente: Marisa Tinsay

Filippijnen – 25 maart 2009

Het lijkt niet zo lang geleden dat het schooljaar begon, maar binnen twee weken eindigt het schooljaar al in de Filippijnen. Er zijn tot hier toe 19 leerlingen die in het internaat verblijven samen met hun verzorgster, (the caretaker). Deze leerlingen zijn heel zelfstandig geworden en helpen elkaar met hun taken. Ze brengen nog altijd de weekeinden door bij hun eigen families, vooral de allerkleinsten die hun ouders erg missen.
5 van onze leerlingen gaan dagelijks naar huis, sommigen te voet, en de anderen met het openbaar vervoer. De kinderen, in het algemeen, voelen zich heel gelukkig dat ze de mogelijkheid hebben om te gaan studeren want op deze manier, zien ze dat ze ook bij de maatschappij , buiten hun familie, horen.
Op 3 maart krijgen ze allemaal hun diploma’s en dat doen we met een korte voorstelling op het podium. De kinderen kijken er naar uit en vertellen dan ook veel over hun dromen voor de toekomst.
Dankzij De Brug kunnen de kinderen genieten van een prachtige speeltuin in een bebloemde tuin. We zijn ook heel dankbaar voor de volgende: een vernieuwde badkamer, meubels, poorten aan de ingang van het school, en tafels voor de klas.
We hebben het moeilijk gehad met het overleden van Salvi die voor ons zoveel heeft gedaan en we missen haar. Wij en de ouders van de leerlingen zijn dus heel dankbaar dat er toch mensen zijn zoals jullie in De Brug die ons blijven steunen en ons helpen tijdens deze moeilijke tijd.

Brief van juni 2009

Op 15 juni is er weer een nieuw schooljaar begonnen en zijn er ook nieuwe gelegenheden voor de dove kinderen hier te Malaybalay. We hebben 2 nieuwe leerlingen voor het eerste leerjaar. Meer leerlingen voor dit leerjaar worden in de loop van juli verwacht. Voor het tweede leerjaar zijn er 9 nieuwe leerlingen, ook komen de leerlingen terug na de zomervakantie om dit jaar weer wat bij te leren. De ouders hebben hun kinderen tijdens de inschrijvingen vergezeld en hebben weer zich geëngageerd om gebarentaal te leren. Ook zullen ze tenminste een maand bij hun kinderen op de school doorbrengen om echt bij hun kinderen te zijn. Tijdens die maand zullen ze ook mee op de andere dove kinderen passen. Voor het moment hebben we 10 kinderen die slapen in het internaat, 5 jongens en 5 meisjes, anderen zijn nog op komst. We kijken al uit naar het komende schooljaar, een jaar van leren en ontdekken. We danken jullie hartelijk voor de steun die jullie aan deze kinderen geven. Dank u wel en moge God jullie zegenen.

Correspondente: Marisa Tinsay